Kracht

/Kracht
Populierendreef 329 T: +31 (0)70 387 6800
2272 RH, Voorburg F: +31 (0)70 386 3885
The Netherlands Email - Web


BPibkracht1

I.B. Kracht, established in 1933, is a technical commercial enterprise specialized in mechanical components and electrical heating systems. Their range of products and services are tailored according to their customers’ needs and their changing requirements. I.B. Kracht can assist your engineers in the application and design of bearings and heating components.

I.B. Kracht has the ambition to supply high quality, unique and innovative products, helping their customers fulfill and exceed their productivity and performance expectations. In a creative partnership with them, I.B. Kracht will develop innovative solutions designed to pave the way to success.

Mechanical components: sliding bearings, linear bearings, air bearings, magnetic bearings.

Electrical heating systems: industrial furnaces, laboratory heat treatment, electric heating elements, furnace construction materials.

Vandaag bestaat IB Kracht 85 jaar.

februari 2, 2018

Over ons

Onze activiteiten zijn in 2 hoofdgroepen samen te vatten: mechanische techniek en elektrowarmte techniek. Op de homepage hebben we de hoofdgroepen weergegeven. Bij alle producten en diensten die we al meer dan 80 jaar leveren loopt steeds onze kennis & kunde als een rode draad mee.

Kennis & Kunde

Neem onze glijlager techniek. Hierin zijn we al jaren specialist en kennen we de toepassingen van onze klanten. Of het nu gaat om lagerbussen in verpakkingsmachines, graafmachines of baggerschepen. We hebben de kennis in huis. En daarnaast ook nog de grootste voorraad, waarmee we onze klanten direct van nieuwe glijlagers kunnen voorzien. Recent hebben we een nieuwe tool op onze website opgenomen. Deze noemen we cad@kracht. Hiermee helpen we engineers op een eenvoudige, snelle wijze een keuze te maken uit ons enorme assortiment. Bovendien genereert de app 3D CAD modellen van het gekozen model.

Kracht gietbronzen glijlagers (type JM1-15)

december 21, 2017

high tech bedrijven kracht 171221

Kracht gietbronzen glijlagers (type JM1-15)

Gietbronzen glijlagers worden gefabriceerd uit continue gegoten RG7 gietbrons. Naderhand worden de lagers afgedraaid naar gewenste afmetingen en toleranties. Vanaf as maat Ø14 mm worden de lagers standaard voorzien van een axiale smeergroef. Het toepassen van een vet- of oliesmering verlengd de levensduur van deze lagers aanzienlijk en vergroot het toepassingsgebied.

 

Ons antwoord voor toepassingen welke ultra lage wrijving vereisen: Superlube

september 8, 2017

high tech bedrijven IB Kracht 170907

Meest verkocht. Waarom kiezen labmanagers nu juist deze Nabertherm moffeloven?

juni 29, 2017

high tech bedrijven ib kracht 170629

9 liter moffeloven met liftdeur, 1100 0C

Compacte allround moffeloven voor research en laboratorium.

Meest verkocht:

Waarom is juist de LT9/11 de meest verkochte Nabertherm moffeloven? Onze ervaring leert dat labmanagers vaak voor deze 9 liter moffeloven kiezen, omdat dit voor de laboranten een prettige machine is om mee te werken. De 9 liter inhoud is in de meeste gevallen voldoende voor de warmtebehandeling van stalen en samples en biedt voldoende plaats voor de crucibles. Bovendien is deze LT9/11 binnen 75 minuten op zijn maximale temperatuur en kan gewoon op een 230V stopcontact worden aangesloten. Ook heeft de liftdeur voor de meeste laboranten de voorkeur.

UV CURE CLN15

maart 30, 2017

high tech bedrijven ib kracht 170330

Post Cure oven met UV licht 15 liter

De UV CURE CLN15 is een incubator tot een maximale temperatuur van 70oC met natuurlijke convectie en inschakelbaar UV licht. De ovenkamer is voorzien van een amberkleurige glasplaat. Hierdoor wordt het UV licht naar buiten gefilterd. Het interieur (ovenkamer) is van roestvaststaal.

Bekijk hier de video tutorials over de nieuwste Nabertherm controllers

september 15, 2016

PBC Lineair lagers

juni 1, 2016

De produktgroep lineaire glijlagers omvat de gehele range van glijbus tot en met behuizing. De glijbus is er in een open en gesloten uitvoering. De aluminium behuizingen zijn voor beide uitvoeringen beschikbaar. Daarnaast kan de klant nog kiezen uit verschillende opties zoals afdichtingen, smeervoorziening of zelfs een ruimer spelingsveld.

Elektrowarmte componenten en systemen

mei 3, 2016

56_IB_Kracht_silicone_heaters_tn

Elektrowarmte componenten en systemen. Bekijk hier het volledige overzicht.

OAV Luchtlagers en Luchtlager systemen

februari 13, 2016

high tech bedrijven kracht 160213

cad@kracht: glijlagers in CAD binnen 2 minuten

november 25, 2015

Via onze website http://www.kracht.nl is het heel eenvoudig om direct glijlagers in CAD te configureren. Binnen 2 minuten ontvang je de CAD bestanden in je mail. Probeer het zelf.

Magneetlagers: zweven met 70.000 toeren per minuut

augustus 12, 2015

Onze partner Synchrony ontwikkelt sinds 1993 magneetlagers. Daarnaast produceert dit Amerikaanse R&D bedrijf in Virginia magneetmotoren en frequentieregelaars. De magneetmotoren kunnen ook als generator worden toegepast. Zo zijn toerentallen tot 70.000 omw/min haalbaar. Dit is mogelijk door toepassing van de nieuwste elektronica, processors en ultra snelle sensoren. De voordelen in energiebesparing en efficiency zijn enorm.

Wrijvingsloos bewegen met OAV Air Bearings luchtlagers

maart 4, 2015

Voorbeeld van een luchtlager in een zogenaamde ‘dovetail’ uitvoering, ofwel zwaluwstaart profiel. Hierbij zorgen de luchtlagen in het horizontale vlak en het diagonale vlak voor de wrijvingsloze geleiding. Dit luchtlager wordt gevoed met 6 bar luchtdruk.

Electro Heat Testing

december 10, 2014

In deze test laten we je zien wat het effect is van verwarmingselementen op verschillende materialen zoals titanium en aluminium. Met een infra rood sensor scannen we het warmtebeeld.