Faes Cases

/Faes Cases
Hamelendijk 2 T: +31 (0)497381165
5541 RA , Reusel F: +31 (0)497382276
The Netherlands Email - Web


Faes Cases – Expert in packaging solutions

Faes Cases designs, manufactures and distributes sustainable packaging and develops advanced packaging solutions for various applications. Our customers are active in a variety of fields such as nano and medical technology, defence, safety and security. They all have to present or demonstrate products or instruments demonstrate new techniques or transport expensive equipment.

Faes Cases has all expertise in packaging under one roof, from engineering and production, to delivery and after sales. We coordinate, facilitate, develop guidelines and manage. How simple or complex your packaging needs may be, Faes Cases leads the way.

faesgif1

Faes Cases, a versatile specialist

Faes Cases isn’t just a manufacturer of cases and boxes. We are a partner in packaging. We offer products and services which help you to increase your sales, reduce your costs, and improve your productivity. Faes Cases listens closely. We accurately determine your needs and translate them into the right advice. Faes Cases doesn’t supply products, but a solution to your packaging problems.

We are familiar with a whole range of markets, such as HighTech or Medical. We know the requirements and specifications. Your packaging project is the starting point for the custom work that we deliver. As always, the result is an efficient and effective packaging, which protects your instruments or products to the max.

Our dedicated advisors, engineers and production team work quickly, flexibly and anticipate to your needs. Quality, creativity and durability are paramount.

faesgif2

Services

Faes Cases doesn’t stop when your products are delivered. Our durable cases and boxes are designed to have a long lifecycle. You can easily expand kit by using our additional services such as cleaning and repairing frequently used cases and boxes.

Faes Cases has a RPS program (Returnable Packaging Service) which facilitates the reuse of durable packaging. For example, we do the complete mounting and cabling of cases and boxes (system integration), fill the cases with products or supply them to different addresses.

bedrijfspand_faes-375

Top 5 meest opmerkelijke verpakkingen

december 14, 2018

high tech bedrijven faes 181214

Het einde van het jaar nadert en dan blikken wij altijd graag terug op de meest opmerkelijke verpakkingen van het jaar. Ieder jaar weer vinden er binnen Faes Cases unieke ontwikkelingen plaats. Ontwikkelingen die we jullie niet willen onthouden. Ook in het nieuwe jaar hopen wij weer de meest opmerkelijke verpakkingen met u te kunnen delen. Lees verder

5 trends voor verpakkingen in de High Tech Industrie

november 17, 2018

high tech bedrijven faes 181117

Niet alleen de ontwikkelingen in deze sector gaan razendsnel, maar ook de complexiteit en kwetsbaarheid nemen toe. Het is dus niet verwonderlijk dat hightech producenten duurzame, doordachte verpakkingsoplossingen eisen. Lees verder

Half 19 inch behuizingen voor TITAAN project van Defensie

november 3, 2018

high tech bedrijven fase 181103

Het is een eer om te mogen vertellen dat Faes Cases al sinds medio 2004 leverancier is van behuizingen voor het TITAAN project bij het Ministerie van Defensie. TITAAN staat voor ‘Theatre Independent Tactical Adaptive Armed Forces Network’ en is een netwerkoplossing voor de land- en luchtmacht. Lees verder

Faes Cases levert flightcases voor de spiegels van grootste telescoop ter wereld

oktober 30, 2018

high tech bedrijven faes 181030

In april 2018 maakte VDL ETG Projects bekend dat het mag meebouwen aan de grootste telescoop ter wereld, de ELT. Nu mag nog een Nederlands bedrijf meewerken aan dit prestigieuze project. Faes Cases gevestigd in het Brabantse Reusel gaat de 936 spiegels verpakken die samen de hoofdspiegel moeten vormen met een diameter van 39 meter. Ieder element moet apart verpakt worden. Verspreid over 5 jaar zal Faes Cases ongeveer 1000 flightcases maken. Lees verder

De weg naar Factory of the Future: Rf-Technologies begrijpt de kunst van het inpakken

augustus 18, 2018

Mooi artikel van onze klant waarin ze weergeven hoe StackAssist hun fabricageproces vooruit heeft geholpen en vooruit blijft helpen.

Wat kan er allemaal met CaseCreator?

juni 16, 2018

high tech bedrijven faes 180616

CaseCreator, inmiddels al online sinds 2013, is een tool die we bij Faes Cases steeds verder doorontwikkelen.

Onze Online Marketeer Frank van Roij is hier in de lead.

TOP SECRET

april 28, 2018


Bij dit geheime defensie project werd het inschattingsvermogen van onze engineers David en John tot in het extreme getest. De verpakking voor de radar van deze NH90 gevechtshelikopter moest ter plaatse worden ingemeten in een hangaar van Defensie. Het was verboden om foto’s te maken en de radar aan te raken…

3 leermomenten bij het real-time volgen van producten

maart 21, 2018

high tech bedrijven faes 180321

Carlo Leijten is een van onze accountmanagers en dé verpakkingsspecialist voor de medische branche. Juist in die branche is grip op producten in het logistieke netwerk cruciaal. Hij is daarom ook pionier op het vlak van het real-time volgen van duurzame verpakkingen met onze dienst PackStatus.

Flightcase voor een rerailing set

maart 17, 2018

 
Ontspoorde treinen snel, veilig en gecontroleerd terug in het spoor plaatsen, hoe gaat dat eigenlijk? Nou, met de Rerailing set van Holmatro bijvoorbeeld. Wij maakten de flightcase voor de demo set, zie foto.

High Eye

maart 3, 2018


High Eye maakt krachtige onbemande luchtvaartuigen en ze vroegen ons een geschikte transportverpakking te ontwikkelen.

Alles blijft mooi op zijn plek en kwetsbare onderdelen worden extra “gefixeerd”.

De top 5 koffers en kisten uit 2017 die ons zijn bijgebleven…

januari 29, 2018


Voor ons persoonlijk één van de mooiste projecten van 2017. De flightcase die we maakten voor de supersnelle e-bike van Trefecta Mobility. Bekijk deze en nog meer van onze topprojecten uit 2017: https://www.faescases.com/nl/class-of-2017/

4 ergernissen op verpakkingsgebied

januari 25, 2018

high tech bedrijven faes 180125

Samen met zijn collega’s staat onze engineer David Sprengers dagelijks voor een breed spectrum aan verpakkingsvraagstukken. We vroegen hem daarom naar veelvoorkomende ergernissen op verpakkingsgebied: Mijn verpakking is niet gebruiksvriendelijk

“Geheim” verpakkingsproject

januari 17, 2018

high tech bedrijven Faes 180117

De NH90 is een maritieme (gevechts)helikopter die kan opereren vanaf patrouilleschepen en luchtverdedigings- en commandofregatten, aangekocht door de Nederlandse Defensie. Het is helder dat een eenvoudige houten kist geen ideale verpakkingsoplossing is voor het transport van een radar met een waarde van 1 miljoen euro. Daarom werd Faes Cases erbij gehaald als specialist.

4 redenen om uw verpakking te volgen

november 21, 2017


Telkens wanneer u producten voor transport klaarzet ontstaan onzekerheden. U weet immers nooit exact waar uw producten zijn en in welke staat ze zich bevinden. Dankzij ‘the internet of things’ wordt alles met alles verbonden. Niet alleen mensen zijn online, maar ook producten, zendingen, voertuigen en apparaten worden intelligent gemaakt. Door deze technologie in uw verpakking toe te passen houdt u continue controle over alles wat er met uw producten gebeurd.

Faes Group viert 30-jarig bestaan

oktober 2, 2017

Faes Group bestaat 30 jaar en afgelopen weekend werd dat uitgebreid gevierd. Op vrijdag 29 september nodigde het bedrijf haar relaties uit om het glas te heffen op de toekomst. Maar liefst 250 klanten en leveranciers kwamen een kijkje nemen in het pand dat voor de gelegenheid werd omgetoverd in een heus spektakel. Een dag later werden ook familie en vrienden van werknemers uitgenodigd om een kijkje achter de schermen. Lees meer

ESD veilige koffers: waarop moet u letten?

juli 4, 2017

high tech bedrijven faes 170704

De ontwikkeling van ESD veilige koffers wordt steeds belangrijker. De uitdaging als verpakkingsspecialist zit voornamelijk in het gebruik van de juiste materialen. Dat geldt voor de koffer an sich; de buitenkant, scharnieren, handgrepen en hoeken; tot de opdruk. Ook voor het interieur zijn de eigenschappen van het schuim kritisch. Elk onderdeel heeft namelijk invloed op de statische eigenschappen.

Studenten Fontys Hogescholen geloven in elektrisch rijden

juni 27, 2017

high tech bedrijven faes 170627

Op 9 juni jl. reden 28 studenten van vier engineering opleidingen binnen de Fontys Hogeschool Eindhoven de Fontys E-race. Dit is een race, georganiseerd door de Hogeschool, waarin teams met zelfgebouwde, elektrische voertuigen van Helmond naar Berlijn rijden. Het tijdsbestek van de race was tussen zonsopkomst en -ondergang. Deze 684 kilometer tellende race was ideaal om aan te tonen dat kleine, elektrische voertuigen ook een grote afstand kunnen afleggen.

Verdwaal niet in de verpakkingsregelgevingen!

april 24, 2017

Wetten en regels leggen u beperkingen op het vlak van verpakking op. Faes Cases is op de hoogte van alle regelgevingen. Belangrijk is om alle gegevens mee te nemen vanaf het eerste gesprek. Denk maar aan gebruik, frequentie, transport, … Lees meer

Faes Group | Innoveren in de verpakkingswereld

april 11, 2017

Faes Group uit Reusel is een begrip in de wereldwijde verpakkingswereld. Het bedrijf bedenkt al dertig jaar lang geavanceerde oplossingen voor de hele verpakkingsketen. Oprichter en CEO Johan Faes steekt veel tijd en energie in technologische innovatie en samenwerking in de Brainportregio.

Wat ooit begon als een in muziekkoffers gespecialiseerde eenmanszaak, groeide in drie decennia uit tot een totaalaanbieder van duurzame verpakkingen en verpakkingsadvies. Grote klanten als ASML, Medtronic, Philips en het Ministerie van Defensie maken inmiddels graag gebruik van deze expertise. Vanuit zijn hoofdkantoor in Reusel legt Johan Faes de lat voor zijn bedrijf hoog. Binnen vijf jaar wil hij doorgroeien naar een omzet van 45 miljoen euro. Lees meer [Bron: brainport.nl]

5 trends voor verpakkingen in de High Tech Industrie

april 5, 2017

high tech bedrijven faes 170405

Niet alleen de ontwikkelingen in deze sector gaan razendsnel, maar ook de complexiteit en kwetsbaarheid nemen toe. Het is dus niet verwonderlijk dat hightech producenten duurzame, doordachte verpakkingsoplossingen eisen.

David Sprengers, manager engineering, ontwerpt samen met zijn team verpakkingen die moeten voldoen aan de hoogste eisen en regelgevingen. Hij zet de laatste trends voor u op een rijtje:

Een flightcase of een flightcase?

maart 14, 2017

Een flightcase of een flightcase … Toen de ‘Airline Packaging Engineers’ van de ATA in 1960 de eerste specificaties van een flightcase uitwerkten, was dat misschien zo. Maar de term ‘flightcase’ dekt allang niet meer de lading. Het concept wordt nu toegepast op een enorm breed scala aan toepassingen; van verpakken tot presenteren, van luchttransport tot wegvervoer, van schilderijen tot medische apparatuur. Lees meer

3D Renders als alternatief voor prototype

februari 13, 2017

high tech bedrijven faes 170213

3D rendering is een creatief proces dat vergelijkbaar is met fotografie of cinematografie, omdat u beelden produceert die op een bepaalde manier belicht worden. In tegenstelling tot gewone fotografie zijn de beelden niet reëel, maar denkbeeldig. Alles wat u ziet wordt via een 3D-weergave gecreëerd op de computer voordat het kan worden weergegeven. Dit is een hoop werk, maar zorgt voor een bijna oneindige creatieve controle over wat en hoe het wordt afgebeeld.

SGS loopt voorop met veilige verpakking chemie monsters

februari 7, 2017

high tech bedrijven faes 170207

SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Ze biedt diensten die de kwaliteit, veiligheid en productiviteit bevorderen, risico’s reduceren en de klant helpen de weg te vinden in een wereld waarin regelgeving steeds complexer wordt. Bij het uitvoeren van haar activiteiten stelt het bedrijf uiteraard de hoogste eisen aan veiligheid.

FPC Beyond Packaging lanceert PackStatus ®

januari 31, 2017

high tech bedrijven faes cases 170131

Weet meer over uw transport dan uw vervoerder u kan vertellen!

PackStatus is een slimme combinatie van GPS en sensoring devices, een data-abonnement en een webportal. In de basis maakt PackStatus® een verpakking interactief zodat de gebruiker continue controle houdt over alles wat er met zijn producten gebeurd. PackStatus® biedt niet alleen track & trace technologie maar ook uitgebreide monitoring van de omgeving en de condities waarin de zending zich bevindt, inclusief temperatuur, trillen, vallen, licht, luchtvochtigheid en nog veel meer. Het systeem werkt autonoom, het maakt dus niet uit met welke vervoerder de producten getransporteerd worden.

Faes Cases levert maatwerk houten verpakkingen aan Defensie

januari 25, 2017

high tech bedrijven faes 170125

In mei j.l. heeft Faes Cases een raam/leverovereenkomst gesloten met Defensie voor het ontwerpen, produceren en leveren van maatwerk houten verpakkingen.

Deze Europese aanbesteding, gesloten door Clas/MatLogCo, loopt voor een duur van 4 jaar en betreft het ontwerp, de productie en de levering van houten maatwerkverpakkingen ten behoeve van alle krijgsmachtdelen van Defensie zoals landmacht, luchtmacht, marine alsook de CDC eenheden.

Intershim & Faes Cases, samen succesvol!

november 10, 2016

high tech bedrijven Faes Cases 161110

“Intershim® is een Nederlandse fabrikant van shims of vulplaten voor de uitlijning van de machines. Tijdens het uitlijnen van machines is ondervullen een cruciaal onderdeel. Deze stap in het uitlijnproces doet tenslotte wat gewenst is; de machine uitlijnen. Intershim vulplaten helpen u het ondervullen gemakkelijk te maken. Voor dit uitlijningsproces levert Intershim® standaard vulplaten, beschikbaar in 12 verschillende diktes, variërend van 0,05 mm tot 3 mm.”

Doe inspiratie op voor uw volgende presentatiekoffer

november 8, 2016

high tech bedrijven Faes Cases 161108jpg

Een keuze maken voor een geschikte presentatiekoffer voor uw product is niet altijd eenvoudig. Het is in de eerste plaats belangrijk om alle mogelijkheden te kennen.
We hebben daarom de nieuwste en meest populaire mogelijkheden voor u verzameld. Natuurlijk zijn er nog veel meer, want voor elk creatief idee bestaat een bijhorende koffer. Dat is uiteindelijk ook wat ons werk zo interessant maakt!